Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man få stryk på matteeksamen - er det noe bestemt antall feil?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går i 9.klasse, og er ikke så flink i matte. Jeg lurte på, hvis man kommer opp i matte på eksamen hvordan kan man få stryk? Er det noe bestemt antall feil man kan ha eller?

Besvart 22.10.2019 16:33
 

Svar
Hei!

Først - det skal noe til for å få karakteren 1 i et fag, også på eksamen. På ungdomsskolen kaller vi ikke laveste karakter "stryk", egentlig. Du har rett på å gå på videregående skole også med karakteren 1, og du må heller ikke ta opp igjen noen eksamener eller fag. 

Deretter: Alle eksamener er nye hvert år, og har ulikt antall oppgaver. Derfor er det vanskelig å si noe om hvor mange oppgaver du må ha riktig for å få karakteren 1, 2, 3, og så videre.

Jeg tenker at det kan være lurt å få hjelp til å få tilpasset matematikkundervisningen, slik at den tar hensyn til deg. Det er viktig å få jobbe med noe en mestrer, da blir det morsommere med fag. Be gjerne kontaktlæreren din om hjelp til slik tilpasning - dine voksne der hjemme kan ta kontakt for deg også. 

Noen generelle tips: Finn ut hva du "nesten" kan i matematikken. Få læreren din til å hjelpe deg så du blir sikrere på disse områdene, før du går videre på mer ukjente temaer. Det er litt tidlig å øve på tidligere gitte eksamensoppgaver i 9. klasse - men i 10. kan dette være lurt. Da finner du ut omtrent hvordan du ligger an, og så kan du legge en plan for hva du skal jobbe med. 

Bruk gjerne Internett også. www.matematikkensverden.no/, for eksempel. Eller få hjelp til regning på ENT3R: www.ent3r.no/velg-sted/

 

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for å mestre matte

Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Matematikkvansker eller dyskalkuli?

Kalkulator, blyant og ei skriveblokk med noen regnestykker (algebra). (www.colourbox.com)

Sliter du veldig med matematikken? Da kan du ha matematikkvansker eller dyskalkuli, og det er hjelp å få.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag