Hopp til hovedinnholdet

Jeg tar et friår, kan jeg få støtte fra NAV?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om jeg kan få inntekt nå som jeg er fylt 18 år? Jeg har et friår, og er ferdig med de 2 årene jeg har på videregående skole på skolebenken. Når friåret mitt er ferdig, har jeg 2 år igjen som lærling før jeg er ferdig med utdanningen. Jeg bor kun sammen med Pappa som nå ikke får barnebidrag siden jeg har fylt 18. Er det da mulig for meg å å søke om inntekt slik at jeg kan hjelpe med den økonomiske situasjonen hjemme? Og eventuelt hvor jeg kan søke?

Besvart 28.10.2019 11:07
 

Svar
Hei!

Hvis du ikke har noen andre muligheter, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Klikk på lenken for å lese mer om stønaden. 

Hvis du skal søke om økonomisk sosialhjelp, så vil NAV kreve at du er registrert som arbeidssøker på nav.no, og at du aktivt søker etter jobb slik at du kan forsørge deg selv. 

Du vil bli kalt inn til informasjonsmøte på NAV kontoret og du må føre logg over hvor mange jobber du søker på hver måned. 

Vi vet ikke hvor aktiv du har vært på jobbsøkerfronten siden du var ferdig med skolen, men det som er viktig er at du er aktiv på flere måter. Det kan være å levere åpne jobbsøknader til alle de arbeidsplassene du er kvalifisert til å kunne jobbe, forhør deg med venner og bekjente om noen vet om en jobb til deg. Prøv å tenk på det som at det å søke jobb, er en heltidsjobb i seg selv. 

Du vil få mer struktur på dagen om du står opp til fast tid, og legger en "plan" over dagen og hva du skal gjøre for å finne en jobb. 

Lykke til med jobbsøkingen, og du må gjerne ringe oss på 55 55 33 33 hvis du har spørsmål om økonomisk sosialhjelp eller om jobbsøking. 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte