Hopp til hovedinnholdet

Går på skole - kan jeg søke om penger hos NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg går ikke skole pga av sosial angst. Har bare fullført vg1 helse og oppvekst. Prøvde meg på vg2 barn og ungdom men klarte ikke å gjennomføre.. Skal starte på Trondheim Hud og Spa Akademiet nå til våren. Og gleder meg masse til dette! Problemet er bare penger. Får mest sannsynlig dekket dette av nav. Men utenom det er jeg blakk. Og jeg sliter veldig. Pga angsten klarer jeg ikke å få meg en jobb å vet ikke helt hva jeg skal gjøre.. så jeg spør dere. Er det noen måte jeg kan få penger av nav eller noe nå frem til våren (januar) da jeg skal starte på hudpleie akademiet? Hilsen bekymret jente

Besvart 31.10.2019 13:48
 

Svar
Hei

 

Du skriver at du "mest sannsynlig får dekket dette av NAV" når du skriver om Hud og Spa Akademiet - da har du antakeligvis oppfølging fra NAV og bør snakke med din veileder om detaljer i din egen sak.
Du har antakeligvis et vedtak med opplysninger angående saken din?

I utgangspunktet gis det ikke støtte fra NAV til elever / studenter.
Studenter må benytte seg av stipend og låneordningene som Lånekassen har.
Mange studenter må også jobbe ved siden av skolen, for å få økonomien til å gå rundt.

Dine foreldre har fortsatt plikt til å forsørge deg med det du trenger til mat, klær, tak over hodet, strøm og så videre (etter økonomisk evne), så lenge du går på videregående skole.
Dette følger av Barneloven § 68. Dette gjelder også selv om du flytter på hybel.

Har du tenkt på å finne en deltidsjobb som du kan ha ved siden av skolen? Det kan gjerne være i butikk, kiosk, bensinstasjon og lignende.
Det er ikke mange kveldene/helgene i måneden du skal jobbe før du opplever at du har betraktelig mer å rutte med i måneden.

Dersom du er for syk til å jobbe i tillegg til å gå på skolen, så kan du se om det er en ordning i Lånekassen som er aktuell for deg å søke om: ekstrastipend.

 
Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte