Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere journalistikk i utlandet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på i hvilke land man kan studere journalistikk i utlandet, og hvor det evt er lurest å studere journalistikk hvis man skal gjøre det utenlands. Jeg har hørt at man kan studere i Australia, USA og England, men skulle gjerne visst om flere muligheter.

Besvart 05.11.2019 10:59
 

Svar
Hei jente 17 år,

Det kreves ingen godkjenning av journalistikkstudiet i Norge, som betyr at du kan studere der du vil. I Australia, USA og England finner du studier på engelsk, noe som gjør at disse landene er veldig populære. Men, du kan også studere i alle andre land, og mange studerer i europeiske land som Irland, Tyskland, Spania og Danmark.  

I de fleste land er studietilbudet på det lokale språket, men mange universiteter har tilbud hvor hele eller deler av graden er på engelsk, selv om det snakkes et annet språk i det landet. Dette må du undersøke med hvert enkelt universitet. 

Hvis du skal ta hele eller deler av graden din på et annet språk enn engelsk eller skandinaviske språk, så kan du få støtte fra Lånekassen til å gå på et forberedende språkkurs i det landet i inntil et år. Les mer om dette her: Lånekassen lengre språkkurs

Du kan lese mer om hvordan du finner journalistikkstudier i utlandet på ANSAs sider her.

Husk på at hvis du studerer i utlandet får du ikke trent deg på å skrive godt på norsk, og norsk mediekultur. For å stille sterkere som jobbsøker i Norge senere bør du derfor skaffe deg erfaring fra Norge med f.eks. sommerjobber.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet