Hopp til hovedinnholdet

Hva er særskilt vurdering?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går på vg3 og vil søke på særskiltvurdering. Jeg snakka med rådgiveren på skole, og hun hadde ikke peiling på hva det var. Jeg ringte til Samordna opptak, men desverre skjønte nesten ingenting. Hvilke fordeler får jeg dersom jeg får innvilget søknaden ? Er det sånn for eks, jeg søker på farmasi utdanning som kreves 45.00 men jeg har 43.00 i snittet. Kommer jeg til å få plassen? Jeg vet at dere ikke kan bestemme det og det er utdanningsplassen som vurderer det. Men i utgangspunktet er det slik? Eller hva er meningen med å søke på særskiltvurdering?

Besvart 06.11.2019 13:09
 

Svar
Hei

 

 

For å få innvilget særskilt vurdering, må du kunne dokumentere at karakterene du fikk da du gikk på videregående var feil. Du må altså gjøre det sannsynlig for saksbehandler at du kunne mer da karakterene dine ble satt, enn det karakterene viser. Hvor stor effekt dette har på søknaden din, er avhengig av hvor stor forskjellen er på den karakteren du har fått og den du skulle hatt, samt hvor mange av karakterene dine som har blitt påvirket.

Det finnes mange ulike grunner for at noen søker på særskilt vurdering, og hva de trenger av dokumentasjon kommer an på hva problemet er. Alle som vurderer å søke om særskilt vurdering bør derfor ta kontakt med opptakskontoret på det lærestedet der de ønsker å studere.

Du kan også lese mer om særskilt vurdering, kravene til dokumentasjon og søknadsprosessen på Samordna opptak sine nettsider: www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/serskilt-vurdering/

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning