Hopp til hovedinnholdet

Er det forskjell på ulike versjoner av n-ordet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ser at deres minoritetsrådgiver har skrevet på https://www.ung.no/oss/familie/337409.html , at nigga er det engelske ordet for neger. Dette er feil, det engelske ordet for neger er "nigger". Nigga brukes ofte mellom svarte ungdommer i USA, som et synonym for bror eller venn. Har jeg ikke rett?

Besvart 06.11.2019 12:36
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Du har vel strengt tatt mer feil enn rett. Ordet "nigga" har samme opprinnelse som ordet "neger" eller "nigger". Det betyr med andre ord "svart", men har stort sett blitt brukt opp gjennom årene om slaver, eller som en negativ betegnelse på svarte mennesker. Ordet henger altså sammen med de andre n-ordene. De aller fleste er enige om at bruken av alle disse ordene er unødvendig, da det finnes bedre ord som uttrykker det man ønsker å uttrykke uten å være støtende eller provoserende.

I moderne tid er dette et uttrykk som representanter for populærkultur har brukt om hverandre, og som du er inne på brukes det ofte mellom svarte ungdommer i USA. Selv om ordet på denne måten brukes omtrent som man ville brukt ord som "bror" eller "venn", er opprinnelsen den samme. Det går med andre ord ikke an å skille ordet helt fra sin opprinnelse.

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål på ung.no?

Hvem svarer på ung.no?

ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom, og vårt mål er å være der for deg som trenger hjelp og råd. For å klare det, har vi knyttet til oss en mengde dyktige folk i vårt fagpanel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte