Hopp til hovedinnholdet

Kan arbeidsgiver ta en bakgrunnsjekk på meg?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har arbeidsgiver lov til å ta en bakgrunnsjekk på de navnene man oppgir som «nærmeste pårørende» i en kontrakt? Har akkurat takket ja til en stor stilling og vet at min nærmeste pårørende har litt stående fra tidligere.. nå begynner jeg å lure på om det var dumt å føre opp vedkommende sitt navn. Eller bekymrer jeg meg for ingenting?

Besvart 06.11.2019 15:01
 

Svar
Hei

Arbeidsgivere har ikke noen plikt å be om kontaktopplysninger til de ansattes nærmeste pårørende. Grunnen til at mange ber om det er nok for å kunne varsle dem, hvis det skulle skje noe alvorlig med arbeidstakeren i arbeidstiden. 

Men en nysgjerrig arbeidsgiver kan selvfølgelig finne på å google både deg og andre du har oppgitt som kontaktpersoner. Det er ikke noe forbud mot å google folk. Samtidig må man jo håpe og tro at de fleste arbeidsgivere skjønner at du ikke kan klandres for at en av dine pårørende har en uheldig fortid.

Du har jo en ypperlig mulighet å vise gjennom jobben du gjør at du er til å stole på og at du ikke kan knyttes til ryktet som din pårørende måtte ha. Ønsker deg masse lykke til i nyjobben!

Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb