Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta siste del av VG2 i utlandet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17år. Jeg går nå første halvår i vg2, og jeg har veldig lyst til å gå på skole i utlandet. Da lurer jeg på, er det mulig å ta siste halvår i Vg2 i utlandet?

Besvart 06.11.2019 12:06
 

Svar
Hei jente 17 år,

De aller fleste utvekslingsprogram går over ett år, med oppstart om høsten i VG2. Utveksling kan koste ganske mye, men du kan få mye av kostnadene dekket gjennom støtte fra Lånekassen. OBS - Lånekassen gir som hovedregel bare støtte til utveksling i VG2. 

Hvis du vil reise på utveksling fra våren har du tre valg:

1. Ta kontakt med rådgiver på din VGS og hør om de har noen avtaler med skoler i utlandet. Noen videregående skoler har avtaler om utveksling på noen måneder/ett semester. 

2. Ta kontakt med en godkjent utvekslingsorganisasjon og hør om de kan tilby utveksling i ett semester. På nettsidene til de fleste organisasjonene står det bare informasjon om utveksling i ett år, men det går an å høre med dem om de har noen andre løsninger. 

3. Du kan utveksle til Australia eller et annet land på den sørlige halvkule. Her begynner skoleåret i januar/februar. Dette er ettårig utveksling. Ta eventuelt kontakt med en utvekslingsorganisasjon som tilbyr utveksling i Australia.

Lånekassen gir som sagt som hovedregel bare støtte til utveksling i VG2, men de kan gjøre unntak når man utveksler i et land hvor skoleåret begynner på våren. Vanligvis reiser man da siste halvåret på VG1 og første halvår av VG2. Du bør derfor ta kontakt med Lånekassen og høre om det er OK at du reiser i VG2/VG3. Du må også få dette godkjent av rådgiver på skolen din. 

 

Uansett hvilken løsning du velger må du forte deg med å ta kontakt med rådgiver og Lånekassen og evt. en utvekslingsorganisasjon. Det er mye som må ordnes, og nå som vi allerede er i november er det veldig kort tid til januar/februar!

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet