Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få 6 i alle fag - er det i det hele tatt mulig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som har begynt i 8. Klasse. Jeg har lyst på hund. Pappa og mamma ble enige om at hvis jeg får 6 i alle fag skal jeg få hund. Hvordan skal jeg klare dette? Er det i det hele tatt mulig?

Besvart 07.11.2019 16:02
 

Svar
Hei!

Det er mulig å få 6 i alle fag, men det er ganske vanskelig! Hvis man skal klare det, må man være svært god til absolutt alt! Og det er det de færreste forunt å være. Oftest er det slik at man er god innenfor enkeltområder. For eksempel i regning, eller i språk, eller på å være sosial og hjelpsom. 

For å bli best mulig på skolen, er det kanskje to ting som er særlig lurt: Å gjøre alle leksene, for de skal hjelpe deg med å øve. Og å be lærerne være veldig nøye med å forklare oppgavene og hva som trengs for å få "full pott". 

Det kan også være lurt å komme forberedt på skolen. Det innebærer å lese lærestoffet på forhånd, før dere skal ha om det på skolen. Da er det lettere å stille gode spørsmål og få forklaring på det man lurer på. 

Lærerne skal alltid gi gode tilbakemeldinger på oppgaver som gis. De skal si hvilke mål elevene har nådd, og hvilke mål de må øve mer på. Alle elever, både de som trenger å øve mer, og de som trenger større utfordringer, har rett på tilpasset undervisning. Så spør om dette også!

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning