Hopp til hovedinnholdet

Bytte fra helse og oppvekst til musikk, dans og drama

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går førsteåret på vgs og går helse og oppvekstfag. Når jeg skulle søke om hvilken linje jeg skulle gå var jeg veldig usikker, jeg valgte rett og slett i blinde, eller nesten da. Jeg visste ikke hva jeg ville bli men tenkte at ambulanse kanskje var noe jeg kunne gjøre. Så da ble et helse. Jeg tror jeg angrer på at jeg søkte det, for jeg ville egentlig søke musikk men tenkte det kom til å bli for mye skolearbeid og for lite praktisk. Og i tillegg, rådgiveren min anbefalte yrkeslinje, så da hørte jeg på han. Nå som to måneder av skoleåret er gått lurer jeg på om det kan være mulig for meg å få byttet linje? Jeg tenker at hadde jeg heller gått musikk hadde jeg hatt mere tid til å tenke, samtidig som jeg gjorde noe jeg syntes var gøy. Så hvorfor jeg ikke valgte musikk tenker jeg fortsatt på :/ Poenget er at jeg angrer Hilsen en veldig stressa elev :)

Besvart 06.11.2019 14:21
 

Svar
Hei

Du går nå på yrkesfag som er Helse og oppvekst Vg1. Musikk er et studieforberedende løp, musikk, dans og drama. Der har programfag som du ikke har hatt i det hele tatt på helse og oppvekst. I tillegg er endel av fellesfagene bygd opp annerledes på yrkesfag og studieforberedende. På skolen jeg jobber har vi satt siste frist for å bytte med seinest høstferien, da det er forskjellige studieretninger. Går du et år til innenfor helse, som f. eks ambulanse Vg2, helsefagarbeider Vg2, så kan du gå påbygg å få generell studiekompetanse. Det er mye teori på påbygg så man må være motivert for dette. Eller så er mitt råd å søke musikk, dans og drama Vg1 neste skoleår.


Rådgiver vgs

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Utdanningsprogram på VGS du kan velge mellom

Gutt står og tenker (colourbox.com)

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning