Hopp til hovedinnholdet

Praksis på min barne skole. Nå treffer jeg læreren min, han vil ikke hilse.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal være på en skole i en måned i praksis. Jeg har skikkelig skyldfølelse for hvordan jeg selv var da jeg gikk på barneskolen. En lærer jeg hadde på barneskolen som hatet meg, og jeg hatet han også jobber der nå. Er nok ganske sikker på at han hater meg, da hver gang jeg møter han i gangene ser han ned og overser meg selv om jeg vil prøve å hilse. Jeg var nok ikke den enkleste eleven i klassen å håndtere, men jeg hadde det vanskelig. Jeg angrer på hvordan jeg var, men jeg var jo bare 9-10 år og tenkte ikke konsekvenser. Det endte til slutt med at jeg måtte sitte igjen etter HVER ENESTE time, selv om jeg ikke hadde gjort noe galt. Det var for små ting som å vise at jeg syntes en lek var kjedelig, men ble med i leken og klaget ikke. Jeg vil gjerne legge det bak meg, men er vanskelig når det virker som han ikke har gjort det og ikke vil. Vet ikke hva jeg kan gjøre, for kan ikke snakke med han heller.

Besvart 06.11.2019 11:44
 

Svar
Hei

Det er ikke alltid like enkelt å komme tilbake til skolen der ikke alt var glede. Når du og opplever at læreren du hadde ikke vil hilse, hvorfor ?
Det som kan være spennende er å se skolen og de som jobber der fra en ny vinkel, samspillet i lærergruppen for eksempel.

Hva er det som gjør at du ikke kan snakke med læreren du hadde når du var elev? At han ikke hilser tenker jeg sier mer om han en deg. Det kan bli ganske slitsomt å ikke snakke sammen i en hel måned på samme sted. 

Jeg tolker ut fra det du skriver som at du har behov eller lyst til å snakke med din tidligere lærer. Still deg åpen og spør om det er ok at dere snakke sammen om tiden han var din lærer. Da kan du få forklart hva du tenker om skoletiden og måten du var på og ble behandlet på. Vil han ikke så har du fått avklart at han ikke vil eller tør. 

Jeg forstår at det må være minst 7 år siden han var din lærer. Var han nyutdannet kan han ha dårlig samvittighet for måten han løste din måte å være  på. At han nå ville ha vært annerledes mot deg. Han har fått mer erfaring som har gitt han ny innsikt i barns adferd. 

Ta en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til med praksisen din.

Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan er en god lærer?

Hva er viktigst for om du trives med en lærer eller ikke?

Gå til vote

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb