Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på dagen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, hvordan er det hvis man er deltidsansatt/ekstrahjelp og har tatt på seg x antall vakter ut året (her: ut november og desember), og plutselig bestemmer seg for å si opp. Må ekstrahjelpen jobbe de vaktene han har satt seg opp på, eller kan han "gå" på dagen?

Besvart 08.11.2019 08:54
 

Svar
Hei

Hvor lenge du har plikt til å fortsette å jobbe i bedriften, kommer an på hvor lang oppsigelsestid du har. Så her er det viktig å sjekke din arbeidsavtale.

Har du f.eks. ifølge arbeidsavtalen en oppsigelsestid på 1 måned og du sier opp nå i november, da begynner din oppsigelsestid å løpe den 1. desember. Din siste ansettelsesdag vil da være 31. desember. Du har da en plikt til å jobbe alle vaktene du har takket ja til ut desember. Hvis du jobber som tilkallingsvikar uten faste vakter, trenger du ikke takke ja til nye vakter hvis du blir spurt.

Hvis du ønsker å slutte tidligere, må du spørre din arbeidsgiver om du kan det. Men hvis din arbeidsgiver ikke vil la deg gå før, er du bundet av den avtalte oppsigelsestiden og vaktene du har satt deg opp på.

Relevante lenker:

Vår temaside om oppsigelse: 
www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/oppsigelse/

Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb