Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til å slippe å ha fagsamtale foran gruppen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, har slitt med sosialt angst helt siden av barneskolen og det har vært et problem med når det kommer til muntlig i timen foran mange og fagsamtaler i grupper. Mange lærere har prøvd å utfordre meg, men det har ikke hjulpet. Nå går jeg siste året vg3 påbygg, og opplever at lærerne er veldig kyniske. Akkurat nå føler jeg at jeg holder på å bli kastet ut. Det er i historie hvor alle vurderinger er i fagsamtler grupper form. Det har jeg sagt kan ha bare foran han, og han sa først greit med erklæring. Ikke nå lenger plutselig. Jeg har sent skriftlig klage til rektor, hvor jeg ikke fikk svar. Var på møte hvor jeg skulle få svar men de byttet tema hele tiden. Nå ble det sagt, enten bli kvitt angsten nå eller dropp ut å ta det som privatist. Da ringte pappa skolenog rektor var ikke enig i at jeg skulle ''bli sparka ut'', som det opplevdes. Sliter veldig psykisk og dette tar vekk motivasjonen min til å gjennomføre.Hva er mine rettigheter? Er det ikke lov å ha fagsamtale med kun lærer?

Besvart 07.11.2019 15:08
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. 

Du har krav på tilrettelegging, også i vurderingssituasjoner. Nå har læreren sagt nei til å ta fagsamtalen bare foran læreren. Det er merkelig i og med at dette er et vanlig tiltak og du allerede har levert dokumentasjon. Jeg mener derfor du bør få gjøre framføringen foran læreren uten andre tilstede. 

Nå har dere klaget til rektor. Hvis dere ikke har fått svar, er det lov å purre.

Hjelper det ikke, kan du be om råd fra ditt elev- og lærlingombud.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Tomt klasserom (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag