Hopp til hovedinnholdet

Kan dere svare meg på en del spørsmål rundt min innleggelse?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Skal bli innlagt i slutten av november og har en del spørsmål jeg ikke helt trøtt å stille. Føler at når jeg skal bli innlagt der er jeg tvunget til å bli kjent med så mange og det ønsker jeg egt ikke. Sliter veldig med det sosiale og vet jeg er der for å liksom bli bedre men lurer på om man er nødt til å være med på aktiviteter og sånt eller om man kan gå på rommet elns? Også lurer jeg på om man er nødt til å spise sammen. Har problemer med å spise forran andre spesielt fremmede og spesielt med ungdom på min alder, er det liksom mulig å unngå dette? Også Skulle jeg egt sende en jobbsøknad til en jobb akk den perioden jeg er innlagt, får jeg gå på jobb eller må jeg være der? Har fått lov til å dra på treningene mine 2-4 ganger i uken men lurer på om jeg får lov til å gå på jobb etter at sykehus skolen er ferdig, har veldig lyst på denne jobben og det er sånn pakke inn gaver på kjøpesenteret jobb som liksom skjer hele desember og jeg er jo der hele desember.. takk for svar

Besvart 08.11.2019 12:12
 

Svar
Hei!

Jeg synes du har mange gode spørsmål.

Det er dessverre ikke lett å svare deg helt konkret på spørsmålene fordi jeg ikke vet hva som er rutinene og vanlig på det stedet du skal innlegges på. Jeg regner med, ut i fra det du skriver, at det handler om behandling rundt din psykiske helse. 

Det du kan gjøre når du innlegges er å spørre disse spørsmålene. Forklar at du kjenner det vanskelig å bli kjent med nye mennesker og at måltider er noe du ikke ønsker å delta i. Da kan personalet som jobber der hjelpe deg og støtte deg i dette. Kanskje er det nettopp derfor du er der. For å få til disse tingene. 

Noen ganger kan det også hjelpe å tenke at de andre også kan kjenne på uro og redsel rundt det å bli kjent med andre, spise sammen eller delta på aktiviteter. Av og til er det godt å tenke på at man ikke er alene om tankene. 

Angående jobben må du spørre avdelingen du skal innlegges på. Det er dessverre ikke mulig å gi deg et svar her. Uansett synes jeg det er bra at du har lyst å jobbe og ønsker deg denne jobben nå. 

Kan du kontakte stedet du skal innlegges på i forkant? Kanskje kan du da få svar på det du lurer på også er du litt forberedt. Spørsmålene dine er gode og viktige for deg å få svar på. Du kan for eksempel også snakke med helsesykepleier på skolen eller fastlegen din. De kan kanskje svare deg eller hjelpe deg til å få svar. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb