Hopp til hovedinnholdet

Jeg er omtrent bare sur og lei meg for tida

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei. (: jeg er omtrent bare sur og lei meg for tida. det er fordi ingen ting er liksom bra! 1. jeg syns jeg er stygg og har en stygg kropp, jeg takler nesten ikke å se slanke, pene jenter! jeg får bare mindre selvtillit. 2. familien min er veldig opptatt av å spare, så vi drar ikke ofte på ferieturer. jeg elsker å reise til syden og oppleve nye steder, men det skjer nesten aldri, da blir det som oftest fjellet i norge, eller båt til danmark og sånn.. jeg er så lei alt! jeg lever i en helt motsatt verden enn dem, og har helt andre interesser!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Noen ganger føles alt litt håpløst, -og kanskje særlig slik i ferien når alle gjør spennenede ting og du ikke syns at du gjør det.  Du har jo den familien du har, og det må du jo forsøke å gjøre det beste ut av.  Kanskje ER det faktisk også noe dere gjør som er litt OK noen ganger, og selv om du ikke syns det akkurat nå, så kan det hende at du vil tenke på det som OK sommerminner i ettertid. 

Håper at du kan gjøre en del hyggelig med venner hvis dere er hjemme samtidig litt i sommer.  -Sommeren kan jo også være fin hjemme hvis man har det hyggelig sammen med noen. 

Når man ikke syns at livet er akkurat slik man ønsker seg det, så blir man jo også ganske selvkritisk.  Kanskje du kunne forsøke å smile litt til deg selv i speilet, og se at verden da faktisk ser litt lysere ut, og at DU er ganske OK akkurat slik du er.  -Gi deg selv litt ros for den du er!  -Det hjelper faktisk godt på selvfølelsen. 

-Og hvis alt er trist og kjedelig, kan en joggetur være en god ting.  -Da ser verden litt lysere ut etterpå, og man får en god følelse i kroppen.

Ha en fortsatt god sommer.  Hold ut med "håpløs" familie, og tenk at du om få år kan reise akkurat dit du vil når du vil.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid


Quiz: Hva vet du om noveller?

Dette er viktig i en novelle...