Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å oppføre meg på en dum måte. Er det noe jeg kan gjøre for å endre vaner?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! vet ikke om dere svarer på helt sånne spørsmål, men jeg prøver. Jeg syntes jeg er så teit, jeg gjør og sier så mye dumt..jeg har så mangen feil. jeg tror folk tror jeg er dummereenn det jeg er=( (man blir vel sett på som litt dum når man ikke kan oppføre seg) kan jeg gjøre noe med det? men kan jeg plutselig bare forandre meg sånn, liksom ? visst det bare er vaner, er det en vane at jeg sier og gjør dumme ting hele tiden da? kan jeg avenne den dårlige vanen ved å bare å slutte å gjøre/si det? jeg tror jeg vet om liksom akkurat når jeg er i ferd med å si eller oppføre meg dumt, og da kan jeg gøre det til en vane at jeg stopper opp og tenker meg om? heh:p Jeg streber liksom etter den personen jeg vil være hele tiden, er det riktig av meg? men hvordan skal jeg lære meg å bruke de positive sidene mine mer enn de negative? tenke mer på de positive? hver gang jeg har en eller annen sånn negativ væremåte, så prøver jeg å skifte, men det er iksom litt vanskelig å bare skifte sinnsstemmning..?:S Jeg er litt selvsentrert og egoistisk, hvoran jobbe med det? Så lurer jeg på om dere vet om noen gode bøker om kommunikasjon? Det er ingen som gidder å snakke med meg for jeg er så kjedelig å snakke med! får liksom aldri igang en god samtale:( hvordan lære meg å si tingene til rett tid ble litt rart og innfløktet, håper dere svarer hilsen liten jente 18 :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ut i fra det du skriver høres det ut som om du sliter med dårlig selvtillit og usikkerhet. Vi ønsker alle å være så bra og så godt likt som mulig. Det er veldig riktig av deg å tenke at du bør tenke mer på det positive i deg. Hvis du sliter med å holde fast på det som er bra i deg kan det være en ide å ta kontakt med noen å snakke med som kan hjelpe deg med selvfølelsen.

 

Jeg tror det beste er å ta kontakt med fastlegen din for å få henvisning til psykolog. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Hva står OMOD for?