Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er så lei av skolen at det er helt sykt! Forrige uke mistet en i klassen faren sin, og jeg synes så inderlig synd på han! Tenker på han hele tiden, men det jeg føler er at jeg får hans sorg over på meg. Hva har skjedd med meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er så lei av skolen at det er helt sykt! Det er jo nå alvoret begynner med prøvemuntlig og bra nok karakterer for å komme inn på den skolen jeg har søkt :S Før jul var jeg kjempegod på skolen og gledet meg til skoletimer, men nå har jeg bare falt rett ned :/ Jeg har også begynt å få skikkelig mye fravær,har aldri hatt så mye som nå! Lærerne begynner å spørre meg om det er noen problemer hjemme eller noe, men det er det ikke...okey... nesten ikke i hvertfall :S Det som jeg også går å tenker på veldig mye for tiden er en i klassen min... Forrige uke mistet han faren sin, og jeg synes så inderlig synd på han! Tenker på han hele tiden, men det jeg føler er at jeg får hans sorg over på meg... Jeg er så mye deppa jeg også liksom :( Skjønner ingenting... Hvorfor har jeg blitt sånn som skulker mye og ikke gidder å prøve å jobbe på skolen en gang?! Hva har skjedd med meg?? Håper dere kan svare meg på dette. Hilsen 15 år gammel jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det å stile på skolen når man kommer oppover i ungdomsskolen er veldig vanlig. Det er mange grunner til at det kan være vanskelig i tenåra. Det er ikke unormalt å slite med selvtilliten, motivasjon og i forhold til andre. Det kan ofte være godt å snakke med noen om hvordan du har det og få hjelp til å sortert i følelesene dine.

 

Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper dette kan hjelpe deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er den beste slankemetoden?