Hopp til hovedinnholdet

Hele dette skoleåret har jeg jobbet ræven av meg, og nå kjenner at jeg er ganske skolelei. Er så mye som bekymrer meg. Har skulket 2 heldager pga jeg føler jeg ikke mestrer det. føler meg dum og hjelpeløs. Vennlig hilsen meg.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år som går 2 året allmenn. Hele dette skoleåret har jeg jobbet ræven av meg, og nå kjenner at jeg er ganske skolelei. For ikke så lenge siden fikk jeg tilbake matteprøven, jeg bestod akkurat, fikk 2. Nå er jeg bare bekymret for eksamen. Om jeg kommer opp i Matte eller Fransk er jeg død. Det andre som bekymrer meg er at jeg har et skyhøyt fravær, og mange av dem er ikke gyldige. Grunnen for det meste at jeg ikke kommer på skolen er at jeg er så lei lærerne og elevene, trives ikke. Og forventningene de har til meg. Karakterene mine ligger rundt 3-4 i de fleste fag, bortsett fra matte og fransk, der har jeg 2. Er ikke fornøyd i det hele tatt.. Og er bekymret for at jeg ikke kommer inn på de høyskolene jeg vil etter videregående.. lærerne er helt umulige å snakke med, jeg finner ikke tonen med noen av dem. Føler mye press når det gjelder å klare ting på egenhånd. Føler ikke engang at jeg kan få råd/tips av dem. Er så mye som bekymrer meg. Har skulket 2 heldager pga jeg føler jeg ikke mestrer det. føler meg dum og hjelpeløs. Vennlig hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Deg!


Det er lett å forstå at det kan være vanskelig å mestre skolesituasjonen. Det høres ut som om du har kommet inn i en veldig vanskelig og vond sirkel. Slike sirkler er ofte vanskelig å bryte. Jeg vet ikke om du har snakket med noen på skolen om dette? Det kan være kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster. Alle har rav på undervisning som er tilpasset seg selv. Er undervisningen på din skole lagt opp på en slik måte at du ikke mesterer den kan det være mulig å få det tilpasset bedre. Det er ofte lurt å ta kontakt med PPT. Det er eksperter på å legge opp undervisning og gi råd slik at du kan lære på en måte som passer best for deg.

 

Ikke gi opp, skaff deg hjelp, du er verdt det!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Hvilken aldersgruppe er mest utsatt for å få jernmangel?