Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bli tvangsinnlagt,blir jeg det av å ta kontakt med BUP?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. I dag da jeg snakket med psykologen min som ville at hun skulle sende meg til fastlegen for å bli henvist til BUP. Siden jeg ikke visste hva BUP var så veldig godt ville jeg lese litt om det på nette, søkte litt rundt og fant frem til hjemmesiden dems. Etter jeg så på den tenkte jeg at jeg ville se om det sto noe her på ung.no, da fant jeg et innlegg hvor noen hadde spurt om de kunne blitt tvangsinnlagt for å forsette å kutte seg. Som svar fikk personen det kunne hende. Kan det virkelig skje? Jeg kommer til å bli sprø om jeg blir lagt inn uten min vilje. Vet ikke om jeg tørr gå der om sjangsen for at ting blir verre bare er større.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 


Beklager at du har ventet på svar!

 

Jeg forstår godt at tanken på tvangsinnleggelse virker skummel. De aller fleste barn og unge med psykiske problemer blir ikke lagt inn på institusjon da heller ikke tvangsinnlagt. Er man selv motiver for hjelp og ønsker behandling er det ikke noe grunn til tvangsbehandling. Det fleste som skader seg selv er ikke lagt inn. Skader man seg så mye at man står i fare for å dø av det kan det hende at man blir lagt inn. Man sier at man må være til fare for seg selv og/eller andre for å bli tvangsinnlagt. Det er også noen som ønsker mere behandling enn hoss BUP og velger å bli lagt inn på døgnavdeling frivillig.

 

BUP står for Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk. En poliklinikk skal man ikke bo på, man kommer dit til timer hos behandler og går igjen. Ofte har de også tilbud om ulike typer grupper man kan gå i.

 

Tenker psykologen din at det er verdt et forsøk å prøve BUP så er det fordi hun tenker at det vil hjelpe deg. Det kan godt være verdt et forsøk.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid


Quiz: Hva vet du om snus?

Hvor i Norge har ingen lov til å snuse?