Hopp til hovedinnholdet

Skal reise i søramerika, mye å huske på

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Skal oppholde meg i Quito, Ecuador i tre mndr iløpet av dette året... Det er mye å tenke på; visum, flybilletter og vaksiner.. Det jeg lurer på er om jeg trenger malaria-tabletter forå være på den sikre siden? Nettsidene til norsk folkehelseinstitutt svarer ikke på dette, og fant et slurvete kart på en annen nettside som viste at Quito var utenfor høyrisk-sonen, men i lav-til ikkeeksisterende risk. Skal man likevel være på den sikre siden da? Vaksinekontoret i kommunen min virker ikke som om de har peiling... Takk for svar!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende at du skal ut og reise.

Sør Amerika kan by på masse spennende opplevelser!

 

Jeg anbefaler deg å kontakte vaksinasjonskontoret der du bor. De skal ha mottatt nasjonale anbefalinger i forhold til hvilke vaksiner du bør ha når du reiser, og kan samtidig sette vaksinen på deg. Det avhenger blant annet av hvor du skal feriere I landene du skal til, om du skal til jungelen og lignende.

 

Om du ikke får noe konkret svar fra ditt vaksinekontor, kan du ringe Polikinikken på Ullevål universitetssykehus, som tilbyr vaksinering/forebyggende legemidler ved utenlandsreiser samt gode råd for god reise. Tlf. 22 11 99 66.

 

God reise!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Unngå sykdom på reise

Jente får vaksine (colourbox.com)

Skal du ut og reise? Her får du råd om vaksiner og andre tips for å unngå å bli syk på utenlandsoppholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise