Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte utenlands hvis jeg har noe på rullebladet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ønsker å flytte til utlandet, men ble tatt for besittelse av 3 gram marijuana. hvor lenge vil dette være på rullebladet mitt? Vil det for alltid være en avgjørende faktor om jeg skulle ønske å flytte fra Norge i framtiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om dette forholdet vil fremgå av en fremtidig politiattest, vil avhenge med formålet med politiattesten og hvor lang tid det har gått fra det skjedde til attesten blir utstedt. Du kan lese om dette i artikkelen under: www.ung.no/lovbrudd/2857-Jeg-har-fått-noe-på-rullebladet-når-blir-det-fjernet.html

Om det faktum at du har blitt tatt for besittelse av marijuana vil ha noen konsekvens for ditt ønske om å flytte utenlands, vil dette avhenge av hvilket land du har tenkt å flytte til. Når det gjelder EU/EØS-området vil ikke dette ha noen betydning i det hele tatt. Du kan fritt bosette deg hvor du vil uavhengig av denne saken.

 

Når det gjelder USA, kan denne saken få betydning. Du kan lese mer i artikkelen under om muligheten til å reise til USA, hvis du har noe på rullebladet. Artikkelen innholder også lenker til kilder hvor du kan skaffe deg ytterligere informasjon om visumreglene for lengre opphold i USA: www.ung.no/lovbrudd/2907-Jeg-har-noe-på-rullebladet-kan-jeg-reise-til-USA.html

Når det gjelder andre land, så blir det for omfattende å gå inn på dette her. Jeg vil anbefale deg å gå inn på nettsidene til det landet du har tenkt å flytte til, alternativt ta kontakt med dette landets nærmeste ambassade.


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid