Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte tilbake til Norge når jeg fyller 18 år?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Til sommeren flytter jeg til utlandet.... jeg var ikke en stor del av bestemmelses prossesen og jeg har egentlig ikke lyst til å dra, men det for bare være.... Det jeg lurer på er om at når jeg er 18, kan jeg søke om et stipend som lar meg flytte tilbake til Norge? og vis jeg får det, har foreldrene mine noen som helst makt til å stoppe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at det er vanskelig og kjedelig å skulle flytte til utlandet når du egentlig ikke har lyst til det. Det er kanskje pga at foreldrene dine har fått seg jobb i utlandet? Og at de er helt nødt til det. Lykke til med flyttingen!

 

Når du fyller 18 år, så blir du myndig. Og da kan du selv bestemme hvor du vil bo. Kanskje er det noen stipender du kan søke om å få tildelt, enten i det landet du flytter til eller i Norge. Men dette er nok uansett noe du må bli enig med foreldrene dine om og de kan sikkert hjelpe deg å få dette til. Det er ikke bare bare å skulle flytte til et annet land alene. Kanskje er det en skole du har lyst til å gå på i Norge? Eller kanskje kommer du til og trives i det landet du flytter til også? Håper det ordner seg!

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid