Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få seg jobb på gård i USA?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Har alltid vært veldig facinert av cowboyer og USA. Er oppvokst på gård med ku og sau, og har nå lyst til å reise ett halvt eller ett helt år over for å jobbe litt på en gård eller ranch og oppleve den kulturen, samt å lære mer av det amerikanske språket. Skal nok enda vente ett år eller to før jeg drar, men vil starte med å planlege litt og se på muligheter. Finner lite på nette som gir info om dette, så jeg lurte på om dere hadde noen sider jeg kan oppsøke eller har noen gode tips. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

dette høres ut som en spennende plan, og det er lurt av deg å starte planleggingen i god tid!

Det kan dessverre være vanskelig å få arbeidstillatelse i USA. Du kan få mer informasjon om dette på nettsidene til USAs ambassade. Det er viktig at du ikke jobber ulovlig i USA, da kan du bli utvist, og bli nektet visum på nytt. Derfor bør du enten ha skaffet deg jobb før du kommer dit, og hvis du reiser på turistvisum og får jobb, må du ikke begynne å arbeide før oppholdsgrunnlaget ditt er blitt endret.

I noen tilfeller kan det være enklere å dra til Canada eller Australia. Der kan man dra på såkalt "Working holiday" som blant annet Kilroy tilbyr. Her får du arbeidstillatelse og litt starthjelp, og så kan du jobbe deg rundt i landet.

Du kan også sjekke disse nettstedene: Agriventure, World Wide Opportunities on Organic Farms, Workaway.info og Facebookgruppa RanchWork.com. Noen av disse tilbyr helst mulgheter for ulønnet arbeid, og det kan hende du bør vurdere om dette kanskje er løsningen for deg?

Jeg legger også ved en artikkel om ting du uansett bør tenke på når du planlegger et utenlandsopphold!

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid