Hopp til hovedinnholdet

Kan læreren sette deg ned to karakterer uten å gi beskjed?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

kan læreren sette deg ned to karakterer uten å gi beskjed muntlig eller skriftlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt!

Du har ikke noe krav på å få en muntlig eller skriftlig beskjed dersom læreren setter deg ned i standpunktkarakter. Du har derimot krav på et skriftlig varsel dersom du står i fare for å få stryk, eller ikke få standpunktkarakter.

Du kan derimot klage på standpunktkarakteren din. Du bør før du klager be faglærer/kontaktlærer om begrunnelse for karakteren. Husk at klage fristen er 10 dager. Ber du om begrunnelse, vil fristen for innsending av klagen utsettes til du har fått tilbakemelding.  

Når du skal klage på standpunktkarakter kan du kun klage på når du ikke har fått karakter, eller at lærer ikke har fulgt rutinene for karaktersetting. For eksempel at du har blitt bedømt etter andre ting enn læreplanen, eller bare deler av den. Læreren ikke har gitt deg begrunnelse og rettledning underveis, at du ikke har blitt tatt med i vurderingen. Får du medhold, skal rektor og faglærer sammen sette ny standpunktkarakter.  

Dersom du mener at du har et grunnlag for å klage, vil du finne mal for klage på denne siden: www.telemark.no/Vaare-tjenester/Utdanning/Elev-og-laerlingombud/For-elever/Maler-for-klager

 

Vennlig hilsen Ole Marius Vollen, elev- og lærlingombudet i Telemark.   

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer