Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få folk til å slutte og kalle meg dum?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år.. Alle i klassen har visst fått for seg at jeg er "blond og dum". I starten, når folk kalte meg dum, brydde jeg meg ikke særlig om det, men nå blir jeg bare så sykt irritert, jeg får høre det hver dag, men jeg er jo ikke dum! Helt ærlig så er det mange i klassen min som er dummere enn meg, så jeg skjønner ikke hvorfor akkurat jeg har blitt stemplet som dum. Ja, jeg kan si noen dumme ting innimellom, men det gjør jo nesten alle. Og jeg får jo 4,7 i snitt, og jeg vil ikke si at det er spesielt dårlig..Men det jeg lurer på, er hvordan kan jeg få folk til å slutte å kalle meg/tro at jeg er dum?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Jeg skjønner at det er frustrerende å bli kalt for dum uten at du på noen måte har gjort deg fortjent til dette. Jeg tipper at folk egentlig ikke synes du er noe dum, men de liker nok godt å erte deg med dette. Hadde du vært "dum", ville de nok ikke sagt noe. Når du har så gode karakterer, beviser jo det at du absolutt ikke er dum, og jeg tror det beste er at du rett ogslett prøver å ikke bry deg om de som kaller deg det. Hvis du ikke bryr deg, er det jo ikke noe gøy å erte deg. Hvis det fortsetter, synes jeg derimot du bør snakke med foreldrene dine og læreren din om det sånn at det kan bli ordentlig tatt tak i. Jeg legger ved noen artikler med tips til hva du kan gjøre.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Manifest mot mobbing

Manifest mot mobbing

Både boksne og unge selv har ansvar for at du ikke mobbes. Les regjeringens MOBBEMANIFEST, les hvilke lover som skal bidra til å bekjempe mobbing og se hvem som har skrevet under på mobbemanifestet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing