Hopp til hovedinnholdet

Sliter med en lærer som har veldig høye forventninger til meg fordi jeg er litt eldre enn de andre i klassen. Han kommenterer på småting og truer med å gi anmerkninger. Er dette greit?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg sliter med en lærer som har selv sagt at han forventer mer av meg fordi jeg er eldre en de andre (går 1.vgs igjen pga feilvalg), han er også flink til å kommentere smålig krenkende ting angåande alder, og faser i livet (f.eks : Dette er oppførselen til en som går i barnehagen.) med en gang jeg med andre har glemt og ryddet 100% etter oss.. Han truer også ganske ofte med og gi anmerkning pga småting, er dette greit?? Jeg har også følt han har vert på meg siden starten av skoleåret (han åpnet nettleseren min en gang uten tillatelse fra meg for å se hva jeg arbeidet med selv om jeg alltid har fulgt med og svart aktivt på spørsmål fra han). Lurer bare på om dette er greit, og eventuelt jeg burde snakke med ledelsen på skolen om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!
Jeg forstår at du synes dette kan være litt vanskelig.
Det at en lærer har forventninger til sine elever / elev kan på mange måter være bra. Læreren kan mene at det ligger et posensial i prestasjonene.

Hvis du synes dette er ubehagelig eller vanskelig. Synes jeg absolutt du skal ta det opp med f.eks. kontaktlæreren din. Hvis det er mulig å ta det opp med den konkrete læreren kan dette være det beste. Det er ikke sikkert han tenker over at det han sier kan være litt ubehagelig. Det kan hende dette er hans måte å være på, da er det viktig at han får tilbakemelding på dette.

Når det gjelder anmerkninger er det litt vanskelig å si om dette er greit. Kanskje han faktisk mener at småtingene kan føre til anmerkning. Du kan jo evt. også nevne dette for kontaktlæreren din.

Lykke til :)


Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag