Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er en jente på 17 år som går på virdegående. Mitt problem er at skolebussen har sluttet å kjøre opp til skolen og slipper oss heller av 15 min gå avstand fra skolen. Dette gjør at vi som går kommer for seint.Har jeg som skole elev generelt noen rettigheter siden jeg bor langt nok unna til å få skolebuss?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 17 år som går på virdegående. Mitt problem er at skolebussen har sluttet å kjøre opp til skolen og slipper oss heller av 15 min gå avstand fra skolen. Dette gjør at vi som går kommer for seint, heldig vis for oss får vi ikke anmerkning, enda.. Bussen har sagt at de ikke vil kjøre opp før de er ferdig å bygge der oppe. Men dette kan ta sin tid, siden det er en helt ny barne skole de bygger vesiden av. Og dette vil antagelig vis ta nærmere 1/2 år eller noe.. Alle de andre bussene fra alle de andre stedene (det går flere busser til skolen vår, vi er ganske mange siden det er barne, ungdom og videregående skole rett vesiden av hverandre) kjører opp, og vi har prøvd å få til en avtale. Men buss selvskapet er helt umulig.. Vi har prøvd å få igjennom mange forslag siden før høstferien.. Men de er helt umulige. Har jeg som skole elev generelt noen rettigheter siden jeg bor langt nok unna til å få skolebuss?.. Dette irriterer meg noe grådig, siden bussen kommer for seint til at vi kan gå opp og det ender med litt irriterte lærere og det blir rett og slett en sur morgen, HVER morgen..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Kan skjønne frustrasjonen din, særlig når andre busser kjører helt opp, men ikke den du tar. Dette er det FAU, Foreldrenes arbeidsutvalg, må reagere på. Foreldrene dine har kanskje sagt ifra om dette, men det skjer tydeligvis ikke så mye.
Jeg er ikke godt nok kjent med hvilke rettigheter du har utenom å få skoleskyss, når du bor langt nok unna skolen din.
Du får prøve, inntil bussen kan og vil kjøre helt opp, ikke bruke opp mye energi på å irritere deg over dette. Dette må behandles på et annet plan, via foreldre,skolen eller andre voksne.Legger ved en link om rettigheter.
www.vilbli.no/4daction/WA_Artikkel/009512?Bok=&Artikkel=009512&Tid=V2009&Niva=V&ASP=2876335&Ran=84407&TP=23-10-08

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Hvor kan du få opplysninger om din biologiske familie dersom du er adoptert og født i Norge?