Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at en lærer gir meg litt ekstra oppmerksomhete, og vet ikke om han liker meg eller ikke?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke om skolehverdag passer til dette men jaja. På skolen har vi en ny lærer som er ca 25 år. Alle synes han er ganske kjekk. Greia er at han gir meg sånn lange blikk og ser på meg. Han hilser på meg hver morgen. Han pleier å tulle med meg i timene og når han forteller noe i klassen ser han alltid bare på meg. Jeg får bare høye karakterer i hannes fag. Det jeg stusser litt på er at han har delt ut snapchaten hans til noen elever på skolen. Jeg har selv addet han og han har addet meg tilbake. Han pleier å stoppe opp i gangene på skolen får å snakke med meg og sånt. I dag sa han at jeg var veldig fin på håret. Jeg får en spesiel kontakt med han. Men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Han gjør meg overhode ikke redd eller utilpass men jeg vet ikke hva det er. Det er veldig vanskelig å forklare dette men det er noe med meg som han liker eller noe. Jeg vet også at han forskjells behandler elever.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er fint å høre at denne læreren ikke gjør deg redd eller utilpass. Om det hadde vært eller om det blir slik så er det veldig viktig å si ifra til noen om det. Ledelsen på skolen eller noen voksene du stoler på, for eksempel.

Men; ettersom du sier at det ikke er noe vemmelig over måten han er på så tenker jeg at denne læreren mest sannsynelig bare er hyggelig og at dette er hans måte å være på ovenfor sine elever. Dersom det kun handler om å hilse på og å være hyggelig så er det ingenting som er feil i det. Jeg tenker derfor at det ikke handler om at han liker deg på noen annen måte enn at han syntes du er en flink og hyggelig elev.Det er som sagt viktig å si ifra dersom du opplever det som vemmelig, men slik du beskriver det i dette spørsmålet virker det bare som han prøver å ha en god tone med sine elever.

Jeg håper du fikk svar på det du lurte på!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag