Hopp til hovedinnholdet

Læreren aksepterer ikke legeerklæring på at jeg er kronisk syk.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har vært i en ulykke i fjord mai som har skapt problemer på psykisk og fysisk. Jeg går til behandlinger og lege, og er syk om hverandre, MEN jeg holder følge på skolen og tar gjøremål og prøver for å få vurdering Legen har gitt flere erkleringer med har valgt å gi skolen en siste erklering som sier jeg har slitt mye med helsen og at jeg kommer til å slite mye med helsen og at dette kommer til å medføre fravær slik at jeg ikke alltid må gi beskjed. Kontaktlæreren min har sagt seg uenig i dette og at han vil ha legeerklering og evt regninger fra behandling - altså noe som kan bekrefte hvorfor jeg har vært syk hver gang. Kan han gjøre dette? Jeg trodde legen tok slike avgjørelser i forbindelse med helsa mi.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Elever som er kronisk syke, kan levere en generell legeerklæring og egenmelding for dagene de er syke, nettopp for å slippe å gå til legen hver gang. Dette står i rundskriv fra Utdanningsdirektoratet. Det er rektor som avgjør om skolen aksepterer dokumentasjonen. Jeg anbefaler derfor at du tar et møte med rektor om situasjonen din. Elever i en vanskelig livssituasjon kan også få 15 % fraværsgrense. Rektor avgjør dette.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag