Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun må på skolen pga adhd, angst og behandling.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg sliter veldig med sterk sosial angst og adhd. Starter i 10. Klasse om noen dager å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Kroppen min årker ikke ett år til på skolen. Jeg er så redd at jeg ikke har noen venner på skolen, å jeg klarer ikke å følge med i timene heller. Jeg må til oslo som er 6 timer unna for å få hjelp siden bup og andre her i området vil ikke hjelpe. Når jeg går på skolen så spiser jeg ikke og jeg klarer heller ikke å spise når jeg kommer hjem. Jeg kutter meg selv å jeg klarer ikke å sove på natten. Jeg klarer bare ikke av dette mere. Finnes det noen andre murligheter istedet for å dra på skolen vær dag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det som er sikkert er at du på grunn av dine psykiske lidelse og behandling av disse har krav på tilrettelegging av skolegangen din. Hva du har krav på vet jeg ikke men det kan f.eks. fastlegen din eller din behandler på BUP både svare deg på og hjelpe deg å søke om. Det jeg derfor håper og anbefaler at du gjør er at du spør legen din og din behandler på BUP om det du spør om her til oss i UNG.no. Vis gjerne legen din og dine behandler på BUP det du har skrevet her til oss i UNG.no.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag