Hopp til hovedinnholdet

Skolen dreper meg. Hvem fant opp skole, de skal jeg saksøke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er jente og skolen dreper meg. jeg holder på å dø og krypterer snart. Skole er dritt. Hvem fant opp skole, de skal jeg saksøke.......

Besvart 21.12.2018 16:36
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår du er veldig sliten og lei av skolen.

Heldigvis er det skolefri nå og du kan puste ut og nyte alle fridagene! 

Når skolen begynner igjen, kan du snakke med kontaktlæreren din. Dere kan lage en plan for arbeidet framover, at det ikke blir så mye samtidig. Hvis du jobber jevnt med fagene, slipper du at alt hoper seg opp. 

Kanskje kan også artikkelen om studieteknikk være til hjelp? 

Du kan også snakke med helsesøster om dette. Når du får satt ord på tanker og følelser, hva det er du strever med, blir du bedre kjent med deg selv, hva du vil og ikke vil gjøre. Kanskje kan dere også se på tidsbruken din, hva de er du bruker tid på. Det å prioritere hva som er viktig og hva som ikke er det, er lurt for å unngå unødvendig stress. Kanskje kan dere også snakke om hva som er godt nok? 

En utdanningsrådgiver her på ung.no har svart dette på hvem som fant opp skolen; "Det var nok ikke én bestemt person som fant opp skolen. I alle år har det vært sånn at barn og unge lærer fra de eldre. Allerede på 1600-tallet begynte man med skolegang for barn. I 1739 ble den første skoleloven innført i Norge. I løpet av veldig mange år har dette utviklet seg til skolen slik vi kjenner den i dag. På Wikipedia kan du lese mer om hvordan skolen har endret seg gjennom tidene."

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg en herlig juleferie!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag