Hopp til hovedinnholdet

Hva vil helsesykepleier gjøre hvis venninna mi har tatt 10-15 Paracet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

(Vet ikke om dette er krise egentlig men spør for venninna mi og hu si det e krise så, here we go) Hu lure på ka som kjæms te å skje om hu tar 10-15 Paracet også kommer på skolen å sier det til helsesøster. Hva kommer helsesøster til å gjøre da? Kjæm hu te å si det til andre lærere? Ringer hun foreldrene til venninna mi? Ringer hun legevakten eller 113? Hva annet kommer til å skje? (Hilsen meg som skriver for ei venninne) takk for svar, dere redder så mange unge

Besvart 13.08.2019 09:48
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Så fint at du er en god venn og hjelper henne når hun har det vanskelig! Det er krise hvis hun tar mange Paracet samtidig
 
Paracetamol, som er virkestoffet i Paracet, gir ikke noen form for rusvirkning. Derimot kan for mye Paracet føre til at leveren din blir overbelastet, noe som er svært smertefullt og i verste fall dødelig.
 
Jeg kan dessverre ikke si eksakt hva helsesykepleier på din skole kommer til å gjøre, men hun vil nok mest sannsynlig ringe legevakten eller 113.
 

Hvis din venn har det vanskelig, prøv å få henne til å snakke med noen om dette. Helst voksne hun stoler på, som foreldre, lærere, lege eller helsesykepleier.

 

Har din venn alt tatt for mange Paracet, bør du ringe legevakten eller 113 straks, for å få råd og hjelp!

Snakk med din venn og fortell at selv om det kan være vanskelig å tro på det, når man har det fælt, så GÅR det an å få det bedre. Ting kan plutselig endre seg - til det bedre. Det er lurt å få hjelp av andre til å se dette, hvis man er fortvilet selv. Derfor bør en snakke med noen. 

Ta kontakt med noen voksne, og husk at du alene ikke kan ta ansvaret for dette! Det er alltid en voksen sitt ansvar!!

Les artiklene nedenfor.

Ønsker deg og din venn det aller beste!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser