Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Jeg skal begynne på en ny skole og gruer meg veldig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal begynne på ungdomskolen etter sommerferien, men jeg skal begynne på en spesialgruppe som heter LM og jeg gruer meg veldig. Vi blir 5 stykker i klassen min og jeg kjenner 2 av dem fra før. Jeg skal begynne på en annen undomskole enn vennene mine. Jeg kommer til å savne dem. Jeg har gjort alt jeg kan for å få lov til å begynne på vennenne mine sin skole men alle lærere og mammma sier nei fordi på den ungdomskolen jeg skal begynne er best for meg. Kommer jeg til å trives?

Besvart 14.08.2019 21:38
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er spent på om du kommer til å trives på den nye skolen, som foreldrene dine og lærerne har besluttet vil være det beste for deg. 

Jeg forstår at den nye skolen har tilbud som vil være bedre for deg på ulike måter? Kanskje har det betydning for den faglige utviklingen din?

Det er veldig forståelig at du ønsker å fortsette på samme skole som vennene dine, og at du vil savne dem. Kanskje vil det likevel gå fint på den nye skolen også? Kanskje finner deg til rette og får nye venner og vil trives bedre enn du tror?

Er du  selv en grei og hyggelig jente, vil du nok få nye venner. Det er likevel lurt å prøve å være litt tålmodig i starten. Det er fint at allerede kjenner to som skal gå i samme klasse som deg. Tenk om du kommer til å stortrives? Det er også en mulighet.

Om det skulle vise seg at du ikke får det bra og ikke trives en stund etter du har begynt, er det viktig at du er åpen om dette til foreldrene dine, og eventuelt snakker med helsesykepleier på skolen.

Jeg legger ved en artikkel som også kan være nyttig å lese.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag