Hopp til hovedinnholdet

Er det noen spesielle regler som lærerne må følge?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er noen spesielle regler som læreren må følle? Det er en del lærere som missbruker at de kan sende oss til rektor, og de sier at de sender oss til kontoret for hver minste ting. Det er noen av dem som ikke bryr seg å bare banner. Men er det ikke en sånn regel bok som de får før de begynner å lære på skolen? Jeg vil gjerne lese den, hvis det er en link til den eller noe eller i biblioteket.

Besvart 14.08.2019 16:53
 

Svar
Hei!

Ja, lærerne har regler de må følge. De står i Opplæringsloven. Det finnes en lenke på Internett for å få fatt i den (lovdata.no/dokument/NL/lov/1998-07-17-61?q=opplæringsloven). Kapittel 9A om elevene sitt skolemiljø er viktigst i ditt tilfelle (det finnes en liste over kapitlene som du kan trykke på og få opp teksten). 

Men, et annet forslag: les skolens egne regler for orden og oppførsel. Alle skal få denne (hjem i posten, eller på skolen), og ofte har skolene den på hjemmesiden sin på Internett også. Der kan du lese om hva de ulike reglene er. Der burde det også stå hva som skjer hvis elevene bryter reglene. Og lærerne burde følge dette!

Hvis lærerne ikke har skrevet hva som skal skje med elever som bryter reglene (konsekvenser), så burde de gjøre det. Ta saken opp i elevrådet. Be dem se på reglene og å finne ut om konsekvensene. Si til elevrådet at alle lærerne burde gjøre likt

Lykke til, og ha en god skolestart!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elevråd - elevenes talerør på skolen

Elever jobber sammen (colourbox.com)

Alle ungdomsskoler og videregående skoler skal ha elevråd. Er det noe du ikke er fornøyd med på skolen din? Ta det opp med elevrådet, eller still selv som elevrepresentant.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Hvordan settes karakter i orden og atferd (oppførsel)?

Jente sjekker mobilen i tomen (colourbox.com)

Karakteren din i orden og atferd settes ut fra hvor godt du har fulgt skolens ordensreglement. Men hva kan egentlig stå i dette reglementet, og hva kan straffen bli om du bryter det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag