Hopp til hovedinnholdet

Kan andre lærere på skolen bli informert om min sykdom?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål angående taushetsplikt i skolen. Jeg sliter med en sykdom som gjør at jeg har en del fravær fra skolen. Kontaktlæreren min og skolen vet om dette, men jeg ønsker ikke at noen medelever skal finne ut av dette fordi jeg er redd for mobbing/baksnakking. Kan andre lærere på skolen bli informert om min sykdom? Moren til en jente som plager meg er kontaktlærer i parallell klassen min. Jeg vet at hun har taushetsplikt, men er redd for at hun kommer til å fortelle det uansett hvis hun får vite det.

Besvart 14.08.2019 16:30
 

Svar
Hei!

Jeg synes du skal ta opp denne bekymringen med kontaktlæreren din med en gang skolen starter. Så kan du forsikre deg om at alle regler om taushetsplikt følges, og at skolen tar hensyn til dine ønsker.

Lærerne på en skole skal bare vite om de tingene som er nødvendige for å gjøre jobben sin. Så hvis kontaktlæreren i parallellklassen ikke underviser deg, og ikke trenger å vite noe om din sykdom for å gjøre jobben sin, så skal hun heller ikke ha opplysninger om den. Slik er reglene.

Ha en fin skolestart!

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag