Hopp til hovedinnholdet

Hvis en som er god i engelsk gjør like mye arbeid på en prøve som en som er dårlig, vil begge uansett få samme karakte

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Engelsklæreren vår gir oss karakterer tilpasset til hvor gode vi er... eller for å si det på en annen måte; Hvis en som er god i engelsk gjør like mye arbeid på en prøve som en som er dårlig, vil begge uansett få samme karakter, for da kunne den gode eleven "yte" mer, og får da strengere krav. er dette egentlig lovlig? synes det er driturettferdig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner frustrasjonen din. Dette er det samme som om en som er supersprek og god i gym får dårligere karakter om han/hun ikke gir maks. Det gjelder innsats og i timene.

 

Men på prøver skal det være resultatet som teller og slik skal selv den late, men flinke kunne få gode karakterer. For det er jo engang slik at hvis en ikke er god i engelsk uansett om kan jobber hardt, så har man ikke grunnlaget for å ta en jobb der man må snakke og skrive engelsk, som et eksempel. Og hva skal da en arbeidsgiver kunne lese ut fra en karakter?

 

I Forskrift til Opplæringslova § 3-3 så står det at på ungdomsskolen så skal både elevens forutsetninger og ferdighet telle når det settes karakter i kroppsøving. Det er imidlertid ikke fastsatt hvor mye ferdighet og innsats skal vektes i forhold til hverandre.

 

Jeg anbefaler deg og dine medelever å ta opp spørsmålet med læreren på en mest mulig nøytral måte. Be læreren si litt om hva som er kriteriene for karaktersetting i faget. Begrunn det med at dere vil gjøre det best mulig for senere. Så kan dere jo stille spørsmål om det gjelder det samme for alle fag og om det er fastsatt en prosentsats for innsats i timene opp mot resultater på prøver. Mange opererer med slike satser.

 

Lykke til videre!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer


Quiz: Hva vet du om vold?

Mye av volden som skjer på offentlige steder, blir ofte omtalt som blind vold eller umotivert vold. Hva menes med det?