Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg flat mage før sommeren?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om det er mulig for en 14,5 åring å få flat mage før sommerferien. Jeg er ca. 162 cm høy med kraftig kropp og litt fett på magen. Ja takk for trenings metoder/program og tips til sunne matoppskrifter. Hilsen en jente som er ivrig etter å få sommerkroppen! Takk for svar og tips.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Om det er mulig å få flat mage til sommeren kommer jo litt an på hvordan den er nå. Å slanke seg mye på kort tid er verken sunt eller hensiktsmessig. For å få flat mage kreves det som regel en kombinasjon av trening og et sundt kosthold. Vi gir ikke direkte slankeråd her på ung.no, men jeg legger ved noen artikler med tips til deg.

Hvis du prøver å ha sunt kosthold, er aktiv og trener jevnlig, så vil du nok merke effekt på både magen og resten av kroppen.

Sjekk ut artikkelen under for et treningsprogram som kan være fint for deg å gjennomføre. Du kan gjerne gjøre litt flere mageøvelser i tillegg. Hvis man blir sterkere i magen vil det kunne gi et flater inntrykk. Se tips til øvelser for magen på olympiatoppens sider.

Når det er sagt, så er det jo fint å kunne sette pris på kroppen sin som den er, det har du jo all grunn til å gjøre! Les artikkelen under for tips til dette.

 Vennlig hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening