Hopp til hovedinnholdet

Mistet søsteren min og savner henne veldig. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en, eller hadde en lillesøster på fire år. Det som kjede var at hun var med min mor i Spania , og der var de på toppen av hotellet, og det var veldig høyt oppe. De var altså på taket der fordi det var en forestilling eller noe. Men uansett så gikk de på kanten for der så de best. Men det var et advarsel tegn som lillesøsteren min ikke så. Og hun falt bakover... jeg har ikke fortalt dette til noen enda. Jeg fikk høres det når hun kom tilbake. Og jeg elsket henne... Hva kan jeg gjøre nå når jeg svaner henne så. Hilsen en gutt som savner søsteren sin

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er trist å høre om det som skjedde med søsteren din, og jeg forstår at du savner henne og sikkert har det veldig vondt nå. Det er forferdelig å miste noen i så nær familie, og jeg tenker det må være ekstra tungt for deg som ikke har fortalt det til noen. 

Det jeg håper du kan gjøre, og som jeg tror vil hjelpe deg, er å snakke med noen om det som har skjedd og hvordan du har det nå. Hvis man deler vonde tanker og følelser med noen kan de bli lettere å bære, og da kan du også få litt støtte fra noen framover. 

Er det en voksen i familien du kanskje kan snakke med om dette? Du kan også snakke med lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Mange kan synes det er vanskelig å fortelle noen om at de har det vanskelig, men vi vet også at det kan være til hjelp. 

Jeg legger  ved noen artikler under som kanskje kan ha nyttig info til deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre, jeg håper du vil få det bedre framover!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise