Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til sosialhjelp når jeg er student?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en student på VGS 2, og e har søkt sommer jobb men fant ingen jobb ennå og e har ingen intekter og får ikke noe hjelp fra foreldre siden dem e ikke har !! det eneste e tenkt er å gå ti NAV og søk sosialhjelp....men har jeg rett til det siden jeg er student ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Det finnes støtteordninger fra NAV som du kan søke på hvis du ikke har nok penger til å betale husleie, strøm, mat og så videre. Du kan søke om økonomisk sosialhjelp, og det kan du lese mer om her. Økonomisk sosialhjelp er ment til å dekke det mest nødvendige, og skal være en midlertidig stønad.

Det er vanskelig å få innvilget økonomisk støtte fra NAV så lenge du er student, da er tanken at du skal klare deg økonomisk ved hjelp av lån og stipend fra Lånekassen. På sommeren forventes det at du søker om sommerjobb, noe du skriver at du har gjort, og det er bra! Det må du fortsette med! Det er lurt å møte opp på plasser du kunne tenke deg å jobbe, og høre om de er interessert i å ansette noen. Vis at du er positiv og interessert, så er sjansen større for at arbeidsgiver ønsker å ansette akkurat deg :-)

Vi kan ikke si her på ung.no om du har rett på å få økonomisk sosialhjelp eller ikke. Det må vurderes av saksbehandler på NAV kontoret du sender en eventuell søknad til.

Du kan gå innom NAV kontoret i kommunen du bor i, så får du mer hjelp og veiledning til hvordan du søker om økonomisk sosialhjelp.

Vi ønsker deg en fin dag videre.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp