Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjør i sommer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14. Jeg er et skilsmisse barn og bor mest hos moren min, men vi har delt opp sommer ferien med 3 uker hos mamma og 3 uker hos pappa. Hos pappa har jeg da ingen venner siden jeg er der bare annhver helg hos pappa og går på skole der mamma bor. Faren min bor på et lite tettsted, men jeg vet ikke hva jeg da skal gjøre i sommer vi har bare en matbutikk der vi bor. Faren min liker ikke å gi meg penger kjøre meg steder, men jeg får heller ikke lov til å sitte mye inne, men hva skal jeg gjøre i sommerferien? Jeg vil ikke kaste bort 3 uker på å sitte ute å glo på sola. Som sagt har jeg heller ingen venner der og jeg får ikke lov til å ha med fra der moren min bor.. Hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg kan forstå at du tenker på hva du skal gjøre når du er hos pappaen din i sommer. Det er en del ungdommer som vil kunne kjenne seg igjen i det du skriver om her. Ofte så er det jo slik at ungdom har venner der de bor mest, og der de går på skole.

Har du snakket med pappaen din om det du skriver om her? Hvis du ikke har gjort det synes jeg du skulle prøve å snakke med ham. Kan hende har ikke han tenkt over hvordan ferien vil bli for deg, og han vil kanskje være mer forståelsesfull hvis du snakker med ham.

Kanskje mammaen din kan snakke med pappaen din også?

Hvis pappa gir deg lov kunne du ha med en venn. Det høres ut som du ikke får være så mye inne, og da kan du jo tenke litt over hva du kan gjøre ute. Er det steder du kan dra og bade? Har du en sykkel du kan bruke til å ta deg en tur? Kanskje kan du oppdage at det er ganske fint å være ute.

Hvis du er glad i å lese kan du eventuelt låne bøker på biblioteket før du drar. Ved å snakke med pappaen din kan dere kanskje finne på noe å gjøre sammen også.

Skulle du trenge hjelp til å snakke med foreldrene dine kan helsesøster, helsestasjonen for ungdom eller familievernkontoret være til støtte og hjelp.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ferie med skilte foreldre

Tegning av skilte foreldre (colourbox.com)

Når foreldrene er skilt kan ferien bety både positive og negative opplevelser.

Av Hege, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp