Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å snakke med en lærer om problemer i familien. Hvordan kan jeg starte en samtale eller forklare hva som skjer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt problemer i familien de siste ukene. Det har skjedd ting som viser at både farfaren og tanten min kommer til å dø innen 1 år. Dette går utover konsentrasjon og motivasjon på skolen. Jeg er blitt så lite motivert å føler jeg må snakke med noen om det. Jeg vil ikke snakke med kontaktlæreren min, men en annen lærer jeg har et mye bedre forhold til. Jeg er en person som ikke er flink til å gå rett på sak. Så hvordan skal jeg starte samtalen eller forklare hva som skjer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har fått problemer med motivasjon og konsentrasjon på skolen etter at du har fått vite at farfaren og tanten din kommer til å dø i nær fremtid. Det å gå rundt å tenke på dette må være veldig slitsomt og tappe deg for energi. Det er fint at du har bestemt deg for å ta det opp med en lærer som du har et bra forhold til. Du forteller også at du ikke er så fink til å gå rett på sak og at du ønsker råd om hvordan du kan starte samtalen eller forklare hva som skjer.  Det kan være vanskelig og ta opp et slikt tema, men det er veldig fint at du har bestemt deg for å få hjelp.  Du kan avtale med læreren at du ønsker å snakke om noe privat og at du ønsker at det settes av tid til dette. Det kan være lurt å skrive ned for deg selv hva du ønsker å si i samtalen og hva du tenker er greit å dele med læreren. Du kan gjerne skrive ned og gi litt informasjon til læreren på forhånd om hva som er grunnen til at du ønsker en samtale slik at læreren kan være litt forberedt. Jeg ønsker deg lykke til med samtalen med læreren.

Hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skolen kan støtte ungdom i sorg

Jente er trist (colourbox.com)

Skolen har ansvar for å gjøre læresituasjonen best mulig for en elev som er i sorg.

Les mer

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen