Hopp til hovedinnholdet

Avhengig av mobilen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke hvor jeg skal legge denne men ja tror det er noe mer sosialt Jeg er ei jente på 13 som ble helt sånn seriøst mobil avhengig føler press når mobilen ikke er ned meg og har oftevondt i hodet og tørre øyne etter mobil bruking Når jeg er hjemme så bruker mamma faktisk å ta mobilen fra meg (fordi jeg ble faktisk ganske anti-sosial og har nesten glemt familie tiden) men ja når vi er på skolen i friminuttene så tar alle mobiliene sine (inkludert meg) også begynner timen og da har jeg 0 fokus på fag vondt i hode og øyene og får ikke lyst på noe Det er bare andre uka pga det avhengighet Så har jeg allerede ikke gjort en av leksene fikk en 4 på prøver (jeg kunne ha fått 6 men jeg var fokusert har faktisk hoppet over en minus oppgave fordi jeg rett og slett ikke klart å fokusere på subtraksjon) Jeg er redd å få anmerkning og hvis karakterene mine forsatt sånn så kommer jeg aldri til å bli det jeg vil bli Hva skal jeg gjøre? (har vondt i hodet nå og) Jente (13)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til ung.no. Det du tar opp her kan mange ungdommer kjenne seg igjen i. Du virker som en jente som har planer, som er reflektert, og det er veldig bra at du tenker at du skal gjøre noe med mobilavhengigheten din.
Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine om dette. Videre kan du få hjelp av helsesøster til å snu avhengigheten. Gjennom samtale kan du sortere tanker og følelser. Da vil du kunne finne ut hva det er som gjør at du er så avhengig av mobilen. Handler det om at du er usikker på deg selv, og redd du skal gå glipp av noe? Kanskje er det andre ting som du tenker er årsaken til at du er avhengig av mobilen.
Du opplever selv symptomer på at du bruker mobilen for mye.

Ved at du nå begynner å endre mobilbruken vil du få det bedre. 

Prøv om du allerede nå kan legge mobil bort i 10 minutter, og gå deg en tur, lese eller gjøre noe annet. Når du kjenner at du får lyst til å ta mobilen før det har gått 10 minutter kan du tenke på hva du ønsker for fremtiden, og helsen din. Kjenn etter at det faktisk kan være godt å ikke hele tiden holde på med mobilen. Lag en plan for mobilbruk gjennom dagen, og hold deg til den.

Du må bestemme deg for å gjøre en endring, og jeg tenker at det er lettere å få til endring hvis du får litt hjelp.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om mobilstråling

Stråling fra mobilen?

Det er mange fordeler med mobiltelefon, men er stråling fra mobiltelefon helsefarlig? Ut fra dagens forskning er det liten grunn til bekymring. Men Strålevernet anbefaler at all eksponering holdes så lav som praktisk mulig og har noen enkle råd for å redusere eksponeringen fra mobiltelefonen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp