Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker meg best alene. Hvorfor er jeg så usosial?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på om det er noe galt siden jeg liker meg best alene, jeg er av og til med venner ikke så ofte maks 1-2 ganger i uka. Finner ofte på unnskyldninger om hvorfor å ikke være med dem som spør! Jeg er også ganske usosial og lurer på hvorfor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Du skriver at du er sammen med venner 1-2 ganger i uken. Får du flere invitasjoner kommer du med unnskyldninger da du ikke har lyst. Du ønsker trolig å slappe av hjemme.

Grunnen til dette er vanskelig å si noe om. Det kan være så mange grunner. Hvis du er sosial 1-2 ganger hver uke så er egentlig ikke dette så lite. Inntrykket er at du er en sosial person som er godt likt og som blir spurt om å være mer med. Mennesker har ulikt behov i forhold til å være sosial. Det som er viktig er hva som gir oss energi. Noen mennesker får energi av å være sammen med andre mennesker. Andre "lader opp batteriene" hjemme i fred og ro. Begge varianter er like naturlig og flott. Det viktigste er at du vet hva du trenger. Du skal vite at det er mange som har det slik som deg. Det er trolig ingenting å bekymre seg over. Kos deg hjemme og vær sosial når du ønsker det.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp