Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke å gå på jobb

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente som er 20 år og går på skole og har 1 jobb. Jeg sliter med at jeg ikke klarer å komme meg på skole/jobb og ringer ofte og sier jeg er syk selvom jeg ikke er det. Jeg får alltid skikkelig dårlig samvittighet og angst og føler aldri det er verdt det å være hjemme. Jeg er i en indre konflikt med meg selv, fordi jeg vil så gjerne være flink på skole og jobb og vise at jeg er til å stole på. Nå begynner jeg å føle at både lærere og arbeidsgivere tviler på at jeg er syk. Arbeidsgiveren min ble sur på meg idag når jeg sa jeg var syk.. Han sier heller aldri god bedring, og jeg tror det er fordi han ikke tror på meg. Hva kan jeg gjøre for å få bedre arbeidsmoral? Hilsen fortvilet jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du både går på skole og jobber! Det kan være veldig strevsomt å kombinere skole og jobb, så flott at du prøver!

Det er mange ungdommer som gjerne vil vise at de kan være flinke og mestre mange ting på en gang. Ungdommer legger mye press på seg selv i tillegg til alt press fra samfunnet, foreldre, sosiale medier og så videre. I noen tilfeller blir det altfor mye og man opplever at man blir sliten, umotivert og utbrent.

Jeg forstår godt at du kan bli sliten av skole og jobb. Men det er jo ikke bra at du ofte ringer og sier at du er syk. Det er ikke noe greit ovenfor arbeidsgiveren din. Det er ikke bra ovenfor deg selv heller, for som du skriver så få du dårlig samvittighet og angst. 

Jeg tenker at det er viktig å finne ut hvorfor du ikke greier å komme deg på jobb. Trives du ikke der? Er det kjedelig? Er det vanskelig? Behandler de andre deg dårlig? Du får sette deg ned og tenke på om dette faktisk er den rette jobben for deg. 

Jeg tror ikke nødvendigvis at du behøver å tenke at du har dårlig arbeidsmoral, men kanskje dette ikke er den rette jobben for deg. 

Det høres ut for meg som at du ikke burde ha denne jobben. Hvis du er økonomisk avhengig av å ha en jobb så tenker jeg at du bør se deg etter noe annet. Det blir sjeldent bra når man ikke trives på jobb. 

Sjekk ut om studiestedet ditt har helsetjeneste med helsesøster eller psykolog. Dit kan du gå for å snakke med noen. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Studenthelsetjenesten kan hjelpe deg hvis du sliter

Trist jente (COLOURBOX.COM)

Det er ikke alltid man klarer å henge med, eller føler at man takler hverdagen så godt. Det kan være lurt å snakke med noen om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp