Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anmeldt en person for å lage en falsk Facebook profil i mitt navn

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Heisann. Igår fant jeg en falsk facebook-profil som var registrert i mitt navn og slik, der vi hadde 80+ felles venner. Jeg vet ikke hvem som har opprettet profilen,mens det er en eller annen som sitter og bare skriver dritt og slik om meg på mine venner sine vegger under mitt navn. Har selv ikke så mange venner selv, og har blitt mobbet for å være den jeg er siden 4. klasse. Fredag kveld ble jeg også beskyldt for å ta mange bilder og slik og er blitt truet flere ganger med å bli slått ned og banket og slik. Denne facebook-profilen som er i mitt navn bruker også en venn av meg sitt profilbilde så den personen ble sur på meg for at den er på en bruker i mitt navn.- men foreldrene mine har kontaktet foreldrene hans og bekreftet at det ikke er min profil. Har planer om å gå og anmelde det til politiet imorgen. Men kan dere si noe om hva dere tror politiet kan gjøre med det, og hvor stor sjanse det er for at dem etterforsker det og ikke henlegger saken? Har de siste dagene nesten vært REDD

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Akkurat hvor stor sjanse det er for at politiet vil etterforske saken er det vanskelig for meg å si noe sikkert om. Politiet vil nok vurdere hva de kan gjøre i saken ut fra alvorlighetsgraden i situasjonen. Det at du har blitt truet med bank er et forhold som taler for at politiet tar tak i saken, men det er som sagt politiet som må vurdere hva de kan gjøre i saken.

Det var uansett lurt at dere anmeldte forholdet, og jeg regner med at dere også har fortalt at du har blitt utsatt for trusler fra personer som føler seg krenket av den falske profilen. Kanskje politiet i hvert fall kan snakke med de som har truet deg og vurdere om det må få konsekvenser for dem i form av straff, eller overføring av saken til konfliktrådet. Det kan også være fint for deg, for da får dere muligheten til å lage en avtale som de som har truet deg også må følge, i tillegg til at dere får mulighet til å snakke ut om det som har skjedd og skvære opp. En slik løsning kan være god i det lange løp. Du kan lese mer om hva konfliktrådet er i artikkelen du finner nedenfor. 

Du og foreldrene dine bør også vurdere å rapportere den falske profilen til Facebook, men det er mulig dette bør gjøres først etter at politiet har fått sett på saken. Det er i hvert fall viktig at profilen blir stengt og slettet. 

Jeg håper det ordner seg. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Hva er straffbart på nettet?

Straffbart på nettet (colourbox.com)

På nettet gjelder de samme lover og regler som ellers i samfunnet. Her følger en oversikt over hva som typisk er straffbart. Mange av bestemmelsene straffer også medvirkning.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp