Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange penger skal jeg gi i en bursdag?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 14 år, og er bed i en bursdag. Det er tre jenter som feirer sammen, de har bed en god del fra trinnet, jeg hat tenkt til å gi penger, men hvor mye skal jeg gi? hva er vanlig? (vi har grei økonomi så det står ikke på det) er redd for å gi for lite..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 14 år,

Flott at du skriver til oss i ung.no når det er noe du lurer på! Å finne bursdagsgaver er ikke alltid så lett og kanskje enda vanskeligere når det kommer til å finne ut størrelsen på et pengebeløp man vil gi. Hvor mye man gir varierer fra person til person. Du kan for eksempel tenke på hvor godt du kjenner jentene du skal i bursdag til. Ofte så gir man litt mer til noen man kjenner godt og litt mindre til noen man ikke kjenner fullt så godt.Kanskje du har noen andre venner du har gitt penger til før så du kan beregne en sum utifra det? Hvis du kjenner noen andre som også skal i bursdagen så kan du høre hva de tenker hvis du er veldig usikker, men det er viktig at du ikke føler at du må gi mer dersom andre gjør det.

Til syvende og sist så tror jeg ikke at pengebeløpet du gir ikke spiller så stor rolle. Gi det du er komfortabel med og føler er et passende beløp. Bursdager er til for å kose seg og ha det gøy med vennene og det er nok derfor du er invitert, ikke fordi de vil ha penger. 

Hvis du fortsatt er litt usikker så kan du snakke med en voksen person du kjenner og spørre litt hva de tenker er et passende beløp, kanskje du har en søster eller en bror som kan hjelpe deg? Det ligger også ved noen artikler som jeg håper kan komme til nytte!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alternative gavetips

Bake (colourbox.com)

Har du dårlig råd? Er du bekymret for miljøet? Trenger du en bursdagsgave eller julegave? Her får du tips til over gaver som verken trenger å koste mye, eller gå ut over miljøet.

Les mer

Alt du trenger å vite om bursdagsfeiring!

Jente blåser opp ballong (colour.com)

Du kjenner kriblingen i magen, du blir et år eldre og ønsker å feire den store dagen sammen med gode venner! Men hvem skal du invitere, hva skal dere spise og hva bør du ønske deg?

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp