Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger en psykolog som ikke koster penger

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har tenkt i over ett år på å gå til paykolog nå og har snakket om det flere ganer hjemme, men det har alltid blitt utsatt og glemt. Jeg har nå selv funnet alt frem, men ser at det koster veldig mye å gå til psykolog. Foreldrene mine er skilt og jeg vil ikke si noe til faren min om at jeg vil gå til psykolog pga han aldri forstår noe, men moren min har veldig dårlig råd. Jeg har problemer jeg ikke klarer å løse på egen hånd, men samtidig vil jeg ikke be moren min om å bruke så mye penger per time. Har allerede spurt om å få gå på dyr privatskole og hun gjorde det klart at hun ikke hadde god råd og at faren min i så fall må betale over halvparten av det det koster å gå på skolen. Finnes det en annen løsning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du lenge har tenkt på å snakke med en psykolog, men at det er vanskelig fordi det koster penger. Du skriver ikke hva du strever med eller om du har snakket med noen andre enn mamma og pappa om hvordan du har det. Dersom du tar kontakt med helsesøster på skolen kan hun tenke litt sammen med deg om hva du trenger og hva som kan være god hjelp for deg. Mange kommuner har egen psykolog eller Familiesenter hvor ungdom kan få hjelp uten at det koster noe. Fastlegen kan også være god å snakke med. Da må kanskje moren din bestille time for deg. Håper du får snakke med en som kan hjelpe deg! Lykke til!


Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp