Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre mamma om å begynne med sminke?

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 år og alle jentene i min klasse har begynt med sminke utenatt meg. Når jeg kommer hjem til venninna mi så pleier vi å sminke oss fordi hun har masse sminke. Jeg skulle ønske at jeg kunne begynne med sminke men jeg tror mamma kommer til å si nei fordi jeg har noen ganger sminket meg med hennes sminke og da ser hun at jeg har hatt det på. Jeg vet ikke hvordan jeg skal spørre henne men jeg håper at du kan hjelpe meg med å spørre mamma.

Besvart 21.12.2018 14:48
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg tenker det er lurt å ta en prat med mammaen din, si det som det er og forklar situasjonen. Du er ganske ung, og skjønner om mammaen din synes du er for ung til å begynne med sminke. Når det er sagt så kan dere kanskje bli enige om at du kan sminke deg en gang i blant om du ønsker det? 

Jeg skjønner at det kan være gøy med sminke, men det er viktig å huske på at det ikke er noe du strengt tatt trenger, du er naturlig vakker akkurat slik som du er. 

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp