Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke å ta bussen alene , hva gjør jeg ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, vet ikke om dette er riktig emne, men jeg må få hjelp til hvordan jeg kan arbeide med mitt problem. Jeg tør ikke å ta bussen alene fordi jeg vil ikke ha folk ved siden av meg og jeg er redd bussjåføren ikke vil åpne dørene fordi de har glemt at jeg skal av. jeg tør så vidt å gå fra busstoppet mitt og hjem til meg, så jeg går alltid av ved et annet busstopp og tar en snarvei. Dette går ikke på sommeren fordi det blir alltid sett slanger der, og sist sommer ble jeg bitt. Derfor må jeg gå den veien jeg ikke tør. grunnen er at jeg er redd for å bli kidnappa. rett og slett. redd for å gå "sent" på dagen også alene. vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg kan ikke være så redd? hva er dette for noe? hva kan jeg gjøre for å unngå denne frykten? det ødelegger så mye for meg.

Besvart 28.02.2019 11:36
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at det er slitsomt å ha så mange bekymringer omkring bussturen. Det tar svært mye energi. 
Kanskje vet du at sjansene for å bli kidnappet er svært lite sannsynlig, da dette skjer i Norge en sjelden gang med mange år mellom hver gang. Men om en begynner å tenke slike tanker, kan en begynne å tro at det kommer til å skje. 

Tankene du gjør deg har alt å si. Det gjelder mange ting. Dess mer en tenker en ting skal skje, dess mer tror en på det. Det betyr ikke at det skjer.
Det skaper bare mye bekymringer og gjør deg enda mer redd. 

Jeg vil anbefale deg å snu litt på tankene, og heller tenke på det motsatte, og videre tenke på andre ting når du skal kjøre buss. 
Det er også viktig at du bestemmer deg for å stole på at bussjåføren gjør jobben sin, og stopper når du er kommet frem. 
denne siden finner du en artikkel om bekymringstanker. 

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen om dette. Det er ofte til stor hjelp å lufte vanskelige tanker og følelser. 
Helsesykepleier på skolen kan en del om slike ting, og kan være en god støttespiller. 

Det er flott at du ønsker å finne ut av dette, og du skal vite at det er fullt mulig å få det bedre og bli kvitt disse bekymringstankene. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp.

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp