Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år! Jeg har rødt hår, fregner og lys hud. Føler alle stirrer.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei :) visste ikke helt hvilken kategori jeg burde velge.. men ja. Jeg føler at alle stirrer på meg. Jeg har rødt hår, masse fregner og veldig lys hus. + store krøller. Da jeg var i utlandet for et par uker siden var det helt grusomt fordi alle stirret på meg å jeg vet ikke om en eneste person som ikke stirret på meg. De smilte ikke.. men så heller ikke sur ut. Samme når jeg er andre steder. Jeg vil ikke bli med på forskjellige ting på fritiden pga stirring. På skolen stirrer de ikke på meg.. sikkert pågrunn av at de er vant med å se meg. Men også når jeg møter på noen små barn så føler jeg at de synes jeg er skummel. Lizzm de gråter da. Idk jeg, men andre barn som jeg kjenner ( familie, nabo osv) de er ikke redde for meg. Jeg vet jo ikke om de usjente barna ER redde for meg, men noe jeg føler på. Hva tror du er grunnen til stirringen? -Takk på forhånd :)

Besvart 18.03.2019 16:59
 

Svar
Hei jente 14 år!

Jeg skjønner at du har en opplevelse av at andre rundt deg stirrer på deg. 

Det er vanskelig for meg å si hva grunnen er til det, og om det er noe du føler eller om de virkelig gjør det.

Kanskje er du en jente som andre legger merke til, akkurat fordi du er en spesiell jente med masse røde krøller som andre legger merke til og som de beundrer og synes er fint.

Vi mennesker har gjerne en tendens til å "legge merke til" de som har noe spesielt som ikke alle andre har.

Jeg tenker at du skal være stolt av deg selv og den du er. Du er spesiell på en bra og positiv måte. I den alderen du er i nå, har du kanskje ikke så lyst til å stikke deg ut, men senere kanskje du tenker annerledes.

Mange liker etter hvert å bli lagt merke til og være spesielle, og å ha sin egen stil. 

Når du møter små barn og smiler og sier hei, vil du sikkert få smil tilbake. Barn blir trygge og glade når noen smiler og prater til dem. De bryr seg nok ikke så mye om hvordan mennesker ser ut.

Dette gjelder også voksne. Om vi mennesker hadde smilt litt mer til hverandre, hadde alle blitt mer glade.

Du opplever at både små barn som kjenner deg og vennene dine ikke stirrer på deg. De er vant til deg, slik du er vant til dem. Er du en snill og grei jente, vil de som blir kjent med deg bli glad i deg som du er.

Jeg tenker at du ikke skal være redd for om andre ser på deg. Vær stolt over deg selv. Bli med på ting på fritiden slik som andre, slik at du får med deg opplevelser som andre ungdommer får.

Om du tenker mye på dette, kan du kanskje snakke litt med foreldrene dine og høre hva de sier. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen, dersom du trenger å prate med noen.

Jeg råder deg uansett til å være stolt over deg selv som du er. Du er bra som du er.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp